18.1.12

Å skrive kommentarer i bloggen

Om du kommenterer som ikke innlogget, velg Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig!). Vi foretrekker at man bruker bare fornavn eller et pseudonym dersom man ikke vil bruke fullt navn, for det er vanskelig å svare flere Anonym'er i et kommentarfelt.

Det mest lettvinte for den som kommenterer i bloggen og vil lese andres svar/kommentarer, er å opprette en Google-konto, om man ikke allerede har en. Da kan man nemlig velge å få tilsendt alle kommentarer til det innlegget man selv har kommentert, på e-post. Hver gang en ny kommentar er lagt ut på bloggen, får man tilsendt en e-post med kommentaren, som man kan lese i innboksen uten å måtte gå inn på selve bloggen. Men selvsagt kan man også abonnere på kommentarer til alle innlegg eller enkeltinnlegg via RSS-feed.

Omtale av tredjeperson
Tredjeparts helseforhold skal i utgangspunktet ikke omtales i blogg.

Dersom noen offentlig har fortalt om sine helseproblemer, blir det noe annerledes. Samtidig må man være forsiktig med å trekke slutninger/"lese mellom linjene" ut fra hva vedkommende har snakket eller skrevet om. Om en person for eksempel har fortalt at han eller hun har psykiske vansker, og i tillegg er opptatt av problemet tvang i psykiatrien, betyr ikke det at vedkommende nødvendigvis selv har erfart tvang.

Den samme forsiktighet må utvises om noen har fortalt at han eller hun har opplevd tvang. Ut fra det kan man ikke "konkludere" med at vedkommende har vært psykotisk, alvorlig sinnslidende, eller har hatt noen form for psykisk lidelse.

Er det lov til å offentlig omtale helsepersonell med navn på nettet? Ifølge artikkel i Stavanger Aftenblad er det det, fordi de er der i form av sin stilling og ikke på grunn av sykdom.

Er det lov til å klage på behandling i blogger? Det er det når klager er reelle. Falske klager som kan skade en helsearbeiders ry og arbeidsforhold, kan være straffbare. Men om man føler en helsearbeider har vært arrogant, lite vennlig etc. så har man lov til å skrive det. På samme måte kan man skrive om man har vært fornøyd med behandlingen.

Kommentarer som ikke holder seg til saken eller som er personangrep eller trakassering, kan bli slettet.

Lage klikkbar lenke i kommentaren
Opprett en blogg
, selv om du ikke har tenkt å bruke den til blogging. Åpne så et nytt innlegg, som om du skulle skrive et blogginnlegg. Skriv navnet på lenken, for eksempel WSO på Facebook, om det er denne nettsiden du skal lenke til. Så markerer du ordene og klikker på Kobling.

Da kommer det opp en boks hvor du limer inn nettadressen, i dette tilfellet http://nb-no.facebook.com/pages/We-Shall-Overcome-WSO/114519735266130Så trykker du OK. Deretter trykker du på fanen Rediger HTML aller øverst over selve innlegget. Teksten som da kommer fram, limer du inn i kommentaren. 

Innlegget du brukte til dette kan du spare for å bruke senere når du skal lage lenke i en kommentar. 

Når man har gjort dette en del ganger, går det av seg selv. 

En annen mulighet er å skrive det som står i første linje hermen naturligvis bytte ut url-adresse og lenkens navn med det som passer.

Velkommen til å skrive kommentarer! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Motta nye innlegg på e-post.