Amaliedagene

Amaliedagene arrangeres i Oslo hvert år i august i forbindelse med Amalie Skrams fødselsdag. Dagene ble første gang arrangert i 1999.

I dag er WSO Oslo og Akershus hovedarrangør for Amaliedagene, mens Aurora, Mental Helse Oslo og Hvite Ørn Oslo og Akershus er medarrangører. Landsforeningen for pårørende innen Psykisk helse i Oslo og Oslo kommune støtter arrangementet økonomisk. Amaliedagene vil i år gå over fire dager, fra 22. til 25. august. Tittelen for 2014 er «Fra larve til sommerfugl» og illustrerer at noe er fryktelig galt når man tukler med naturens gang. At mennesker bør få mulighet til å gjennomleve sine egne naturlige tankeprosesser, uten kjemisk eller mekanisk tvang, men gjerne i trygge omgivelser hvor man får hjelp og støtte til dette, mener de samarbeidende brukerorganisasjonene i komiteen bør være essensen i all psykiatrisk behandling. Vi vil satse på et mangholdig arrangement med workshops, tilfriskningshistorier, spennende foredrag, underholdning og åpen mikrofon. Velkommen til Amaliedagene 2014 i august!

Mette Ellingsdalen om Amaliedagene: En del av den mer kritiske delen av brukerbevegelsen hadde sett seg lei av konferanser hvor de det gjaldt, brukere, pasienter og ofre for psykiatri, kun spilte en birolle, hvis vi overhodet fikk være tilstede. Så vi laget vår egen festival.