27.4.12

Bare folk med enkelte diagnoser det er ok å stigmatisere

I dagens Morgenbladet skriver Lena Lindgren: "Den siste uken er autisme, nærmere bestemt Asbergers syndrom, blitt lansert som en nøkkel til å forstå Anders Behring Breivik... Det er to grunner til ikke å lansere teorien: For det første fordi autisme, sammen med adhd, er en diagnose som har eksplodert i omfang de siste tiårene. Det kan virke stigmatiserende for rundt 50 000 nordmenn, en gruppe som fra før har nok av utfordringer. For det andre fordi vold er atypisk for autister..." http://morgenbladet.no/samfunn/2012/massemorderens_smil

Mennesker som har fått schizofrenidiagnose eller personlighetsdiagnose, er det det derimot greit å stigmatisere. Tenker Lena Lindgren at de er så stigmatisert fra før at de har vennet seg til å være det?

1 kommentar:

  1. Anonym29.4.12

    Jeg orker ikke 22.juli-saken. Jeg kunne ha solgt sjela mi om jeg kunne fått levd opp de årene med psykoselidelse - en annen ting er at psykiatridiskusjonen om en massemorder river opp følelser om å ha følt meg annerledes og på siden av samfunnet. Jeg tok ut antenneledningen fra TVn den dagen den rettsaken startet. Nå er det bare DVD på skjermen om kveldene, det har jeg gjort i 2 uker nå. Deilig å slippe det ubehaget, men ikke så gøy at denne rettsaken blir debattert på pauserommet på jobben. Jeg drikker heller kaffen på kontoret og skyr kantina så lenge denne saken går.

    SvarSlett

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Motta nye innlegg på e-post.