15.10.15

Konferanse - tvangsmedisinering av psyken

3 kommentarer:

  1. Hei. Hvordan kan dere påstå at tvangsmedisinering ikke burde forekomme, når det finnes mennesker med alvorlige lidelser som innebærer at de hører og ser ting ingen andre ser, og når en først en stund har prøvd uten medisiner men heller miljø og terapeutisk behandling, men kommer ingen vei. Fordi personen er helt overbevist om at det som skjer i personens hode, er virkeligheten. Går personen slik lenge nok, vil lidelsen garantert utvikle seg, noe som igjen kan føre til at personen eventuelt tar livet sitt eller blir til fare for seg selv og andre. Dersom medisin har effekt, og personen innser det selv etter noen uker, er det mye bedre forebyggende tiltak enn at personens lidelse blir mye verre, vanskeligere for å få frisk, og kan bli til fare for andre og seg selv. Da vil det være en mye lengre vei tilbake enn dersom man forsøker med medisiner etter at alt annet er utprøvd først.

    SvarSlett
  2. Det er ikke alle som blir tvangsmedisinert som lever i sin egen verden. Jeg er ikke psykotisk men blir tvangsmedisinert. De er kanskje redd for at jeg skal bli det. Var noe jeg vil kalle lettere psykotisk fram og tilbake i et par uker i 1999, mest vrangforestillinger, og har gått på antipsykotisk medisin non stop siden da. Ikke vet jeg om det ville gitt seg av seg selv. 7 typer har jeg prøvd. Bare en av de, Seroquel, opplevdes ikke som tortur, men ble litt aggresiv av den til tider, så den får jeg ikke gå på. Risperdal og Abilify: Gikk faktisk ikke an å sitte stille. Zyprexa: Alvorlig deprimert, flat og utviklet logisk brist. Løs mage i to år. Leponex: Klarte ikke å svelge + tisset meg ut når jeg sov. Cisordinol: Alvorlig deprimert, kjenner ikke på interesse eller følelser + andre nedtrykkende følelser. Solian: Kan ha vært med på å utvikle logisk brist sammen med Olanzapin. Noe så enkelt som skoknyting ble en stor utfordring. Seroquel: Blødde etter hvert dobesøk. All Bran Regular var det eneste som hjalp. Ble aggresiv.

    SvarSlett
  3. Overlege har sluttet med tvangsmedisinering og krever slutt med tvang i psykiatrien
    Opptrappingsplanen for psykisk helse, samhandlingsreformen og i Helse- og omsorgsdepartementets strategi "Bedre kvalitet – økt frivillighet" (Nasjonal strategi for økt frivillighet i psykiske helsetjenester (2012–2015) skulle understøtte mest mulig frivillighet men ble ignorert. Men norsk psykiatri har ignorert og sabotert reduksjon av tvang krevd i i 2 årtier: Tvangen hold seg på toppen i Europa og gikk til og med opp.

    I belteleggingskandalen har VG dokumentert at psykiatrien er et rettssikkehetsmessig katastrofeområde. Ulovlig tvangsmedisinering foregikk i årtier se Sivilombudsmannens (SOM) uttalelse 21.1.2019 (2017/3156).

    I høringssvar til NOU 2019:14 om Tvangslovsbegrensningsloven avviser psykiatrien selvbestemmelse, menneskerettigheter og tvangsbegrensning. Ofte tas utgangspunkt i at nåværende tvangsnivå som er på toppen i Europa er riktig og faglig forsvarlig. Et eksempel er at Norsk samfunnsmedisinsk forening polemiserer mot forslaget under overskriften «Et vådeskudd som rammer alvorlig syke pasienter.» og fikk svar «Tre leger på bærtur om tvang» av utvalgslederen. Hva med saklig informasjon og å løfte blikket å se hva andre land får til?

    Heidenheim klinikk i Tyskland har sluttet med tvangsmedisinering og overlegen krever slutt med all tvang og overgang fra substitusjonsmodellen til et system med beslutningsstøtte. (1)

    Heidenheim Klinik für Psychiatrie Psychotherapie und Psychosomatik praktiserer følgende: «Pasienter som nekter medisinering for sin mentale sykdom under opphold i vår klinikk forblir ikke "ubehandlet", men har tilgang til hele terapeutisk program inkludert peer-to-peer-rådgivning. Denne kan også gjennomføres sammen med de pårørende.» (2) Her trengs ingen medisinfri avdeling fordi alle som nekter medisinering får muligheter for medisindri behandling uten å måtte frykte tvangsmedisinering. I Norge blir 9% av pasientene tvangsmedisinert ifølge en rapport av SINTEF (2012) i Heidenheim 0,03% som viser at tvangsmedisinering er unødvendig og kan forbys. 63 % av pasientene i Norge med schizofreni angitt som hoveddiagnosemottok tvangsmedisinering dvs. tvangsbehandling ihht. phvl §4-4 (Helsedirektoratet 2011). I delstaten Baden-Württemberg blir 0,7 % av pasientene medisinert.
    http://wkeim.bplaced.net/files/tvang-overlege-krever-slutt.html

    SvarSlett

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Motta nye innlegg på e-post.