9.5.12

Lex Breivik i full fart

Lovendringen er meldt å komme opp for Stortinget nå i mai, med TO dagers frist for å melde seg til høring. Her skal det tvinges gjennom uten noe tid til offentlig debatt, og at mange andre enn Breivik, hvorav flesteparten ikke er dømt for kriminelle handlinger overhodet, rammes er tydeligvis ikke så farlig. Dette er kollektiv avstraffelse av en gruppe.

Fra Helse- og omsorgskomiteens nettsider: Høring vedrørende endringer i psykisk helsevernloven

Helse- og omsorgsministeren har varslet at regjeringen vil legge fram forslag til endringer av psykisk helsevernloven. Endringene vil berøre gjennomføring av psykisk helsevern i regionale sikkerhetsavdelinger, herunder i enhet med særlig høyt sikkerhetsnivå. Proposisjonen vil etter planen bli lagt fram i statsråd 11. mai og overlevert Stortinget 14. mai. Helse- og omsorgskomiteen tar sikte på å behandle saken i vårsesjonen og vil gjerne holde åpen høring om saken. Dette vil innbære svært knappe frister. Formell kunngjøring om høring vil sannsynligvis bli lagt ut i oversikt over komiteens høringer 14. mai, med 16. mai kl. 12.00 som frist for å melde seg til høring. Høring vil antakelig bli holdt 22. mai. Det vil ikke bli stilt krav om innlevering av notat på forhånd.

http://nb-no.facebook.com/permalink.php?story_fbid=296016370482927&id=114519735266130

2 kommentarer:

  1. Bonivard14.5.12

    "Helse- og omsorgskomiteen tar sikte på å behandle saken i vårsesjonen og vil gjerne holde åpen høring om saken. Dette vil innbære svært knappe frister. Formell kunngjøring om høring vil sannsynligvis bli lagt ut i oversikt over komiteens høringer 14. mai, med 16. mai kl. 12.00 som frist for å melde seg til høring."

    Vel, nå er klokken tikket over 16.00 på 14. mai, og den formelle kunngjøring er ennå ikke dukket opp på den offisielle oversikten over høringer på stortinget.no. Det er tydeligvis visse ting som går i fullere fart enn andre.

    SvarSlett
  2. Nå er kl. 18, og nå er den lagt ut.

    SvarSlett

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Motta nye innlegg på e-post.