15.7.12

Daniel Mackler: Bullshit

5 kommentarer:

 1. Jeg vil legge inn et lite varsko om Mackler her. Her er to lenker, så dere kan vurdere selv.

  http://www.iraresoul.com/nokids.html

  http://www.cdbaby.com/Artist/DanielMackler

  Bullshitvarsleren min slår hardt ut når noen snakker om "truth" og om å bli "fully enlighetened", og omtaler seg selv som "prophet for a dying planet"

  SvarSlett
  Svar
  1. Sier han direkte at hun var pedofil? Jeg forstår det slik at han påstår at hun brukte barna for å dekke sine egne følelsesmessige behov, og at hun "threw pedophiles a partial bone in Thou Shalt Not Be Aware. On page 121 she wrote, “It is quite natural for children to awaken sexual desire in the adult, because they tend to be beautiful, cuddly, affectionate, and because they admire the adult so much, probably more than anyone else does."

   Jeg fant også dette en gang - tydeligvis skrevet av en av ABBs meningsfeller:

   http://caesartort.blogspot.no/2009/01/analysis-of-limits-of-daniel-mackler.html

   Både Alice Miller, Mackler's blogg og rasistens uttalelser om Mackler er interessante eksempler på hvordan mennesker kan gå i baklås når helbredelsesprosessen stopper opp og de tror at de har funnet livsløsninger.

   Miller sluttet helt å skrive om psykiske overgrep og skrev i stedet patetiske åpne brev om at man ikke måtte slå barn. Og de siste bøkene hennes er direkte møl, ulne gjentakelser, fulle av løse påstander og ubekreftede bekreftelser.

   Mackler synes å ha gått guru-veien, og rasisten kjemper for arierne ...

   Slett
 2. Morsom sang, akkurat hva jeg trengte i dag. Tror kanskje jeg vil spille den av under fagdagen om behandlingsmetoder under Amaliedagene, vi trenger litt humor mellom foredragene;) Takk for linker Ingrid, det stod en del i den første jeg reagerer på, men jeg syns det er forskjell på å omtale seg selv som "Prophet for a dying planet" og å ha det som cd-tittel. Personlig reagerer jeg litt "mothårs" på ord som "full enlightenment" og lignende, syns nok lett det blir både pompøst og egentlig ganske innholdstomt. Samtidig har jeg etter å ha blitt bedre kjent med mennesker som bruker dette språket lært meg til å slappe litt mer av på det, ofte så kan jeg være ganske enig i hva som blir lagt i det selv om jeg selv ikke ville bruke samme ord. Men ellers er jeg enig å ha bullshit-allerten oppe når noen snakker om en´ sannhet eller en´ rett vei å gå.
  Har sett noen av filmene han har laget, og liker dem, og også lest blogginnlegg jeg syns hadde mye for seg. Og jeg syns ikke han presenterer seg som en "guru" sånn jevnt over?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, jeg må moderere meg litt, etter å ha lest litt mer på siden hans så ser jeg han skriver: "And I do feel called to this work—from within, as the result of my life experiences—and I do hold myself to be a non-religious prophet of sorts…" (I artikkelen svarer han på om websiden hans er en sekt, hans svar er nei, men det må jo hver enkelt vurdere selv)
   http://www.iraresoul.com/cultsite.html
   Det er nok en god del av det han tror på som jeg ikke tror på, så her må jeg vel ta med det jeg liker og overse resten.. men det gjelder ganske mye her i verden:)

   Slett
 3. Nu er Daniel en god ven af mig, og jeg vil påstå, at jeg kender ham efterhånden ret godt. Jeg kan sige et par ting med sikkerhed: han mener under ingen omstændigheder, at Miller skulle have været pædofil. Det er en grov fejlinterpretation af det, han faktisk skriver i essayen, det er faktisk at lægge ham ord i munden, han aldrig har sagt. Hans hjemmeside er ment som en provokation til at få folk til at bruge hjernen. Den afspejler ikke nødvendigvis, hvem Daniel er som person. Synes egentligt generelt, man skal passe på med at dømme folk på basis af en hjemmeside. Hvis der er noget, der er korrekt, så er det at Daniel brænder for, og jeg mener brænder for, at vi får et radikalt paradigmeskift mht. forståelsen af kriser og hjælpen til folk i krise. Om han mht. det altid handler hensigtsmæssigt, eller også af og til jogger i spinaten, er et andet spørgsmål, og her er han heldigvis et menneske, der er åben for kritik, og bestemt ikke nogen "guru". Dybt skuffende, at læse kommentarerne her. Mød manden, og så kom igen!

  SvarSlett

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Motta nye innlegg på e-post.