Skriv i bloggen!


Registrer deg som bloggforfatter

Det er tre trinn du må gjennomføre for å bli registrert som bloggforfatter:

1. Opprett en Google-konto (dersom du ikke allerede har en!). Du gjør det her. Du fyller ut et skjema med din e-postadresse, velger deg et passord, velger visningsnavn (navnet ditt, som blir synlig under selve innlegget), skriver inn fødselsdato og ordbekreftelse. Kryss av for at du godtar vilkårene. Klikk på FORTSETT.

2. Når du har opprettet en Google-konto, send e-postadressen din til bloggadministrator. Merk meldingen med "Bidrag WSO-bloggen". Om du ikke hører noe i løpet av et døgn, send e-posten til Mette mette(dått)elling(krøllalfa)gmail(dått)com 

3. Vi sender deg så en invitasjonsmail, som du må bekrefte ved å klikke på lenken i mailen. Du kommer da til en side hvor du logger inn med Google-kontoen din. Ferdig.


Skriv innlegg

Logg inn med Google-kontoen på blogger.com

Klikk på Skriv nytt innlegg (oransje firkant med hvit blyant inni). Skriv i vei.

Eventuelt: Lag lenker i teksten
Marker teksten som skal lenkes, og klikk på Kobling. Da kommer det opp en boks hvor du skriver inn nettadressen du skal lenke til. Trykk OK. 

Eksempel: Om du vil lenke til bloggeren Anathemas blogginnlegg "Når det dysfunksjonelle er malen", skriver du først inn teksten: Når det dysfunksjonelle er malen. Så markerer du den (hold venstre museknapp nede), klikker på Kobling, går inn på Anathemas blogg og kopierer adressen http://anathemablog.blogspot.com/2009/03/nar-det-dysfunksjonelle-er-malen.html ved å trykke Ctrl og liten c samtidig, mens nettadressen er markert, og limer den så inn i boksen (trykk Ctrl og liten v samtidig), og til slutt OK. Du er ferdig: Når det dysfunksjonelle er malen.

Eventuelt: Legg inn bilder
Du kan legge bilder inn i blogginnlegget ved å klikke på bilde-tegnet rett til høyre for Kobling. Etter at bildet er lastet ned kan du klikke på det for å bestemme størrelse, om det skal stå til høyre, venstre eller i midten og billedtekst.

Henter du bilder fra internett, sjekk at det er lov til å bruke dem, og krediter opphavsmann. Du finner mange bilder hos Flickr

Tittel, Etiketter
Skriv en tittel på innlegget, samt et eller flere stikkord i Etikett-boksen, for eksempel Tvang.

Forhåndsvisning
Når innlegget er ferdig, klikk på FORHÅNDSVISNING. Ser det bra ut, trykk på PUBLISER INNLEGG.


Om du angrer

Angrer du senere noe du har skrevet, vil endre på innlegget, legge til noe eller slette en linje (eller hele innlegget!), kan du gjøre det når som helst etter publisering. Du har slik kontroll over egne innlegg.

Endre innlegg
Du går inn på bloggens dashbord, trykker på fanen Innlegg, så Rediger innlegg. Så trykker du på Rediger. Da kommer boksen du skrev innlegget i opp, slik at du kan endre det. Klikk på PUBLISER INNLEGG når du er ferdig, akkurat som da du opprinnelig skrev innlegget.

Dersom du ser et blyant-symbol under innlegget i selve bloggen, kan du klikke på det i stedet for Rediger innlegg på dashbordet.

Slette hele innlegget
Du går inn på bloggens dashbord, trykker på fanen Innlegg, så Slett helt til høyre for innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Motta nye innlegg på e-post.